Welkom2024-02-14T14:22:41+01:00

 

WIJ ZOEKEN:

TWEEDEHANDS FIETSEN
VOOR AZC LEERSUM

Al 4 jaar runnen AZC bewoners en dorpsbewoners -allemaal amateur fietsenmakers- samen een fietsenwerkplaats op het AZC in Leersum. Vanuit de dorpen uit onze gemeente Utrechtse Heuvelrug en daar om heen leveren mensen hun niet meer gebruikte fietsen bij ons aan. Daar zijn wij heel blij mee. Wij kijken de fietsen na, repareren zo nodig en zetten er licht, een fietsbel, nieuwe kabels of ketting op.

Heeft u nog een redelijk goede fiets staan voor een AZC-bewoner? Ook kinderfietsen zijn welkom!

Op dinsdag- en donderdagmiddag is de fietsenwerkplaats geopend van 14.00 – 17.00 uur. Dat zijn mooie momenten om een fiets aan te leveren en een kijkje te komen nemen in de fietsenwerkplaats.
Neem contact met ons op als u vragen heeft of als wij de fiets bij u kunnen komen ophalen.

Willy Marks, projectleider Prima Perspectief – 06 80 16 59 80
info@primaperspectief.nl

 


Prima Perspectief

Heeft als doel nieuwkomers in de gemeente Utrechtse Heuvelrug een perspectief te bieden door hen als vrijwilliger incidenteel of structureel, drie of zes maanden, mee te laten draaien in de uitvoering van zinvolle activiteiten.
Het gaat hierbij om allerlei vormen van vrijwilligerswerk bij organisaties, zoals het werken in een winkel, chauffeur bij een zorgorganisatie, begeleider bij de Speelweek of allerhande klusjes bij een sportclub.

Ervaring wijst uit dat nieuwkomers na aankomst in Nederland voor, tijdens of na hun inburgering vaak sociaal geïsoleerd raken. Het bieden van vrijwilligerswerk zorgt ervoor dat deze mensen uit hun isolement kunnen komen, onze taal beter leren en een sociaal netwerk kunnen opbouwen. Het werk versterkt ook hun zelfvertrouwen en biedt hen weer perspectief op een zinvol bestaan. Het kan ook voorkomen dat het vrijwilligerswerk de nieuwkomer een opstap naar betaald werk biedt.

 

VOOR WIE? 

Prima Perspectief is enerzijds opgezet voor deelnemers uit verschillende landen die om uiteenlopende redenen moeite hebben met het vinden van werk.
Anderzijds is Prima Perspectief bedoeld voor organisaties die met vrijwilligers uit deze doelgroep willen werken en geschikt werk kunnen aanbieden, zoals:

  • Zorgsector: activiteitenbegeleiding in verpleeghuizen zoals in Het Zonnehuis en op Beukenstein.
  • Natuurbeheer: onderhoud van moestuinen zoals bij Landgoed Zuylestein en Dorpsakker de Parel.
  • Sportsector: ondersteuning van de organisaties van toernooien en toertochten zoals Green Race, Lions, UH Triatlon Vereniging.
  • Evenementen: ondersteuning van de organisatie van de Speelweek Driebergen, Koningsdag Driebergen en het Bloemencorso Leersum.
  • Lokale organisaties: Eurowinkel, Doornse Dis en verschillende kringloopwinkels.

 

 

Ga naar de bovenkant